Pomalu přichází doba, kdy nebude potřeba herní konzole, natož nadupaný počítač za desítky tisíc korun. Nejnovější televizory a monitory Samsungu již podporují nejoblíbenější služby pro streamování.

Majitelé televizí Samsung modelové řady 2022 mohou využívat Samsung Gaming Hub s přístupem k nejrozšířenějším streamovacím službám GeForce Now, Xbox Cloud Gaming, Google Stadia a Utomik. V budoucnu se přidá Amazon Luna. K nim se přidává streamování hudby a videa přes YouTube, Twitch a Spotify.

Samotný Samsung tvrdí, že herní centrum je dostupné pouze ve vybraných zemích, mezi které se Česká republika a Slovensko neřadí. Microsoft však uvádí, že aplikaci Xboxu je možné stáhnout ve všech 27 zemích, které podporují cloudové hraní, včetně Česka a Slovenska. Takže i u nás byste se měli dostat do rozsáhlého katalogu Xbox Game Passu, kde nechybí Halo Infinite, Forza Horizon 5 nebo Microsoft Flight Simulator.

Xbox Cloud Gaming vyžaduje aktivní předplatné Xbox Game Pass Ultimate a ovladač s podporou Bluetooth. Pokud chce službu pouze otestovat, tak pro hraní Fortnite není předplatné nutné. Ultimate stojí 399 Kč měsíčně, první měsíc je za 25,90 Kč.

Hry jsou streamovány v rozlišení 1080p a 60 fps (zatím bez podpory HDR nebo Dolby Atmos). Rychlost vašeho připojení by měla být alespoň 20 Mbps.