První letošní hrou od PlayStationu je vylepšená verze The Last of Us Part 2. Fanoušci a majitelé PS5 jsou lákáni nejen na lepší grafiku, ale také na nový obsah, který zahrnuje roguelike režim přežití nazvaný No Return. Na ten však nejsou hráči připraveni, upozorňuje jeden z vývojářů.

Podle Dela Walkera, vedoucího výtvarníka postav ve studiu Naughty Dog, má mód No Return stresující hratelnost. Má být natolik náročný, že ho Walker nedoporučuje hráčům se slabým srdce. Walker to napsal při sdílení krátkého videa, kde vidíme Ellie, jak se brání nepřátelům.

No Return zahrne 10 různých hratelných postav a odehrávat by se měl až ve 12 lokalitách z příběhové části. Tyto postavy jsou potvrzené: Ellie, Dina, Jesse, Tommy, Joel, Abby, Lev, Yara, Mel a Manny. Jen pozor, když zemřete, začnete od začátku.

Oficiálně se o No Return mluví takto: „Zažij komplexní boj ve zcela novém režimu! Přežij v každé hře co nejdéle – zvol si svou cestu skrz řadu náhodně generovaných střetnutí s různými nepřáteli a na nezapomenutelných místech z celé hry The Last of Us Part II, jež vyvrcholí napínavými souboji s bossy. Jedinečné herní modifikátory ti mohou nabídnout nové a nečekané výzvy v boji o úspěch – a přežití – v řadě různých typů střetnutí. Hraj za různé postavy, včetně dosud nehratelných postav, jako jsou Dina, Jesse, Lev, Tommy a další,2 přičemž každá má jedinečné vlastnosti, které umožňují různé herní styly, a odemykej si pro ně v průběhu hraní vzhledy, které můžeš v tomto režimu používat.“

The Last of Us Part 2 Remastered bude možné předběžně stáhnout z PS Store od půlnoci 12. 1. 2024. Majitelé PS4 verze si budou moci koupit upgrade za 10 eur (cca 250 Kč), ovšem na stažení budou muset počkat do 19. 1. 2024, kdy remastered vychází.