Populární Galové Asterix a Obelix vzešli z komiksové podoby a časem byli i zfilmováni. Věděli jste ale, že existuje také herní podoba Asterixe a Obelixe? Já osobně se přiznám, že jsem hrál pouze Asterix at the Olympic Games z roku 2008. Že historie těchto Galů sahá až do roku 1983, jsem netušil. Titulů od onoho roku vzniklo nespočet, přičemž ve vývoji jsou nově rovnou dva. Oba vyjdou na PC, Xbox One, PS4 a Nintendo Switch.

První je Asterix & Obelix: XXL 2, který vyjde na konci listopadu tohoto roku. V zásadě se jedná o remaster původního dílu z roku 2006. Julius Caesar nechal vybudovat tématický park Las Vegum (parodie na Las Vegas), kde budou Asterix s Obelixem hledat jiného Gala, který slíbil Caesarovi věrnost. V tom jim pomůže jistý Sam Shieffer (parodie na Sama Fishera ze série Splinter Cell).

Studio Microids zároveň oznámilo Asterix & Obelix: XXL 3. Hádáte tedy správně, že půjde o sequel připravovaného remasteru. Trojky se dočkáme ke konci roku 2019 a je známo, že se bude držet komiksových předloh. Taktéž se bude jednat o akční adventuru plnou hádanek a mlácení Římanů.