K podpoře Ukrajiny ve válečném konfliktu s Ruskem se konečně naplno přidalo i české studio Bohemia Interactive. To vytvořilo na Steamu speciální Arma 3 Charity Bundle, který obsahuje základní Armu 3 z roku 2013 a DLC Laws of War, které vyšlo v roce 2017. Balíček je možné zakoupit po dobu dvou týdnů za 33,28 euro (cca 860 Kč) a veškerý čistý výtěžek z jeho prodeje bude věnován na pomoc charitativním organizacím, jako je například Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK).

Přídavek Laws of War, který mnozí fanoušci včetně autora tohoto textu považují za to vůbec nejlepší, co se kdy na poli DLC pro Armu 3 urodilo, přitom nebyl zvolen náhodou. V působivé singleplayerové kampani i v několika samostatných scénářích se totiž zaměřuje na reálnou problematiku válečného a humanitárního práva, což je jeden z důvodů, proč je zrovna tento přídavek tak důležitý a zajímavý. Zvlášť když k němu vývojáři přistoupili velmi zodpovědně a způsobem, který může hráče opravdu zaujmout. Smutným faktem bohužel je, že mnohé zásady, které si při hraní Laws of War vyslechnete a které by se měly vztahovat i na jakýkoliv skutečný ozbrojený konflikt, ruská strana nedodržuje. Dokazují to nejen četné ukázky útoků na civilní obyvatelstvo Ukrajiny.

„Vážená komunito, na Ukrajině se odehrává humanitární katastrofa. V Bohemia Interactive jsme se rozhodli vytvořit speciální Arma 3 charitativní balíček, abychom získali finanční prostředky pro lidi, kteří to nejvíce potřebují. K dispozici bude po dobu následujících dvou týdnů. Veškerý čistý výtěžek tohoto balíčku bude věnován na pomoc charitativním organizacím, jako je Mezinárodní výbor Červeného kříže (MVČK) pro podporu jejich pomoci lidem postiženým probíhající válkou.

„Část tohoto balíčku - DLC pro Armu 3 s názvem Laws of War - představuje hráčům základní principy mezinárodního humanitárního práva (MHP), které je během tohoto ozbrojeného konfliktu stejně důležité jako kdykoli předtím. Vyzýváme k dodržování jeho pravidel, ochraně humanitárních akcí a k tomu, aby bylo učiněno vše pro to, aby nedošlo k ohrožení životů civilistů a infrastruktury. Více informací o MHP naleznete na našem portálu a více informací o přímém dárcovství na oficiálních stránkách MVČK. Stojíme na straně ukrajinského lidu a doufáme v brzké mírové řešení.“