Masivně multiplayerový akční RPG survival The Day Before, který vypadá jako The Division smíchaný s The Last of Us, překvapuje nejen tím, že jde o nejočekávanější hru na Steamu, ale také novou informací.

Projekt je postaven na myšlence dobrovolnictví, což je ideologie celého studia Fntastic, které dosud vytvořilo akorát Propnight, klon Dead by Daylight má na Steamu smíšené uživatelské recenze.

Firma zdůrazňuje, že každý se může stát dobrovolníkem na částečný úvazek a přispět tak komunitě. Stačí se přihlásit.

Slibovány nejsou peníze, ale „skvělé odměny, certifikáty o účasti a kódy zdarma“. Co se práce týče, zmíněny jsou různé úkoly, například práce na překladech, moderování komunity i vytváření speciální funkcí.

Jinými slovy, dobrovolníci jsou i mezi těmi, co samotnou hru vyvíjejí. Oficiální stránky dokonce tvrdí, že každý ve studiu je dobrovolníkem - placeným (tedy zaměstnancem na plný úvazek), nebo neplaceným.

The Day Before bylo nedávno odloženo na 1. 3. 2023. Hra je vytvářena v Unreal Enginu 5 a vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na Steamu si hru do seznamu přání přidalo více než 170 tisíc lidí.