Očekávání byla velká, nasvědčovaly tomu také spekulace, ale Nintendo minulý měsíc v Kolíně nad Rýnem nástupce úspěšného Switche nepředstavilo. Na stánku si místo toho návštěvníci mohli zahrát Pikmin 4 nebo Mario Kart 8 Deluxe. Za zavřenými dveřmi však mělo dojít k technickým ukázkám toho, co nová konzole dokáže.

Prezentace byla určena pouze pro vývojáře třetích stran, aby viděli, jak nový systém funguje. Součástí měla být technologická demoverze. Podle informací britského Eurogameru mělo Nintendo předvést vylepšenou verzi The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hra z roku 2017 původně vyšla na Switch a Wii U. To ale neznamená, že bude oficiálně vylepšena pro Switch 2, i když bych si osobně dokázal představit vylepšení Breath of the Wild a Tears of the Kingdom.

Jiný zdroj pro VGC mluvil o předvedení působivého technologického dema The Matrix Awakens od Epicu, které předvedlo, jak Switch 2 zvládne možnosti Unreal Enginu 5. Ukázka byla původně vytvořena pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Tohle demo prý běželo s využitím upscalingové technologie DLSS 3.5 od Nvidie a mělo zapnutý pokročilý ray tracing a vizuální efekty srovnatelné se současnou generací konzolí.

Možná právě DLSS je pro Switch 2 cestou, jak posunout kvalitu her na novou úroveň a de facto se vyrovnat PS5 a Xboxu Series.

Nintendo oficiálně o novém zařízení nemluví. Všeobecně se ale předpokládá vydání v roce 2024. Mělo by jít pouze o evoluci současného Switche. Údajně bude mít masivní zvýšenou kapacity úložiště a větší obrazovku. Více jsme psali tady.