Společnost 11 bit studios dnes uvedla do prodeje konzolové verze úspěšné mrazivé survival strategie Frostpunk, která je od roku 2018 dostupná na PC. Frostpunk: Console Edition je v prodeji od 11. října 2019 na PlayStationu 4 a Xboxu One.

Ve Frostpunku na vás čeká nelehký úkol. Ve zcela zmrzlém světě lidé vloží veškerou svou energii do vytvoření technologie poháněné párou, aby se chránili před zdrcujícím chladem. Vy se stanete vládcem města a za úkol máte řídit jak obyvatele, tak městskou infrastrukturu. Jako vůdce budete neustále vystavován výzvám, kde je v otázku často brána moralita rozhodnutí. Tady se optimalizace a management zdrojů často střetává s empatií a ohleduplným rozhodováním. Dalším důležitým úkolem je také prozkoumávání okolního světa, což je jediná cesta k pochopení jeho historie a současného stavu.

V zahraničních recenzích obdržely konzolové verze Frostpunku hodnocení 8-9/10, což vypovídá o kvalitě. Indian hodnotil PC verzi známkou 8/10 za příběh, atmosféru, hudbu a nápady. Horší to bylo se znovuhratelností, krátkou herní dobou a nedostatečným přehledem nad městem. Podívejte se na recenzi pod textem.

Frostpunk: Console Edition se v českých obchodech prodává nejčastěji za cenu necelých 800 Kč. Hru seženete i digitálně na PlayStation Store a Xbox Store.