Polští 11 bit studios, kteří připravují Frostpunk 2 a The Alters, překvapili oznámením další hry. Tentokrát se ale starají pouze o vydání, protože tajemný Projekt Vitriol pochází od autorů Seven: The Days Long Gone ze studia Fool's Theory.

Projekt Vitriol (pracovní název) je popisován jako hluboké, morálně nejednoznačné příběhové RPG. Pracuje na něm kolektiv veteránů AAA titulů, kteří se v minulosti podíleli na hrách Zaklínač 2 a 3. Rozpočet na vývoj je 17 milionů zlotých (cca 3,8 milionu dolarů). To umožní plnohodnotný dabing a motion capture.

„Dovolte mi ale poodhalit kousek skutečné podstaty: hra je o esoterické stránce reality, o té temné části světa, kterou většina z nás nevidí a neuvědomuje si ji. Ale temnota – ta tam je, číhá za každým rohem. Pozorně nás sleduje ze stínů, a ať už o tom víme, nebo ne, vybírá si svou daň a stará se o to, abychom měli dluh, který musíme splatit,“ říká vedoucí projektu Jakub Rokosz.

Příběh začíná v místě a čase, kde se v tavicím kotli setkaly realita, folklór, energie a mystika: ve Varšavě na počátku dvacátého století, za carského ruského carství,“ dodal.

Plnohodnotné odhalení máme čekat během letošního léta. Zatím teaser trailer: