Capcom na listopad připravil novou událost v Monster Hunter: World Iceborne. Hráči úspěšného akčního RPG se mohou těšit na crossover s Resident Evil.

V současné době nemáme o propojení moc informací, ale trailer naznačuje příchod Leona S. Kennedyho, Claire Redfield, zombíků a jednoho nečekaného přítele, který v Resident Evil rozhodně vaším spojencem není. Velký, nezastavitelný chlap v podání Mr. X nahradí NPC postavu Handler, což by vysvětlovalo i změnu jeho osobnosti. Mr. X je původně nepřítel, ale Handler je „veselý a energetický člověk, který se zajímá o bezpečnost druhých“.

Crossover mezi Monster Hunter World a Resident Evil bude dostupný pouze majitelům expanze Iceborne. Tím pádem si PC hráči zatím tohle lákadlo neužijí, pro ně totiž Iceborne vyjde až v lednu 2020.

Capcom pravidelně obohacuje Monster Hunter World o zajímavé postavy. Crossover proběhl se Zaklínačem 3, bojovkou Street Fighter, Devil May Cry, Mega Manem, Final Fantasy 15 nebo Horizon Zero Dawn.

Připomeňme ještě, že 10. října pro Monster Hunter: World Iceborne vyjde první velká aktualizace. Hráči se dostanou do nové sopečné oblasti a budou bojovat s monstrem nazvaným Rajanga.