Příznivci lovu nebezpečných příšer si kvůli Monster Hunter Rise nemusí kupovat Nintendo Switch. Hra je pouze časovou exkluzivitou pro tuhle platformu. Na začátku roku 2022 se nového dobrodružství dočkají hráči na počítačích.

Časovou exkluzivitu a vydání Monster Hunter Rise pro PC potvrdil Ryozo Tsujimoto v rozhovoru s IGN. Tsujimoto prohlásil, že Capcom obdržel spoustu žádostí ohledně PC verze Monster Hunter Rise, zejména od hráčů mimo Japonsko. To je důvod, proč se rozhodli vydat hru pro počítače.

Monster Hunter Rise je vytvořen s ohledem na specifické funkce Switche. Samozřejmostí je podpora handheldového režimu. Tato verze vyjde 26. 3. letošního roku. Dá se předpokládat, že PC verze vyjde za rok v podobném termínu. Uvidíme, zda se časem titul dostane také na konzole PlayStation a Xbox.

Pokud se vám nechce čekat, na PC, PlayStationu a Xboxu je dostupný Monster Hunter World.

Monster Hunter Rise je nejnovější přírůstek do populární RPG série. Příběh je zasazen do nindži inspirované oblasti Kamura Village, kde budete objevovat bohatou faunu a flóru a bojovat s hrozivými příšerami, abyste se stali nejlepšími lovci.

„Půl století po poslední katastrofě musí lovci čelit nové děsivé příšeře, která se chystá povstat a uvrhnout celou zemi zpět do chaosu. Lovte sami nebo se spojte s přáteli, vyberte si vhodnou zbraň a vydejte se na výpravu s jediným cílem - porazit obrovské příšery!“ láká tisková zpráva české distributorské společnosti Conquest.

Díky zbrusu novým herním mechanikám jako Wire Action nebo svému psímu společníkovi jménem Palamute se můžete těšit na vylepšený bojový systém, kterým se série Monster Hunter proslavila. Naučte se různé techniky lovu, odhalte stará tajemství a zachraňte svět před téměř jistou zkázou.