Od prosince loňského roku víme, že v SCS Software pracují na předělání celého Švýcarska. Cílem pražského týmu je, aby celý stát působil moderněji a byl celkově hezčí. V té době jsme se mohli krátce podívat do Bernu. Teď máme možnost omrknout změny v jedné z nejvýznamnějších evropských metropolí – Ženevě.

Sídlí zde 22 mezinárodních institucí, včetně Organizace spojených národů, Světové zdravotnické organizace, Mezinárodního hnutí Červeného kříže a Evropské organizace pro jaderný výzkum.

„Vzhledem ke komplikované a bouřlivé historii, kterou Ženeva sdílí s Francií, lze s jistotou říct, že se jedná o nejvíce ‚francouzské město‘, které leží za hranicemi státu. Kromě mnoha jiných detailů je toto dědictví patrné především v místní architektuře, která, jak doufáme, bude lépe zastoupena poté, co necháme celé město od základu přestavět,“ uvádí SCS Software.

V kamionu budete moci projet podél Ženevského jezera, projet centrem města, přejet řeku Rhônu s výhledem na jezero a slavnou fontánu a pak pokračovat po dálnici A40 dále na východ směrem do Francie.

„Přetvořena byla také ekonomika, aby lépe odrážela skutečný svět a město nabízelo větší rozmanitost. Kvůli tomu muselo být rozšířeno celkové rozložení, které bude zahrnovat průmyslovou zónu, zemědělskou oblast, železniční terminál, továrnu na čokoládu a nákupní centrum. Pevně doufáme, že mnozí z těch, kteří město znají, tyto nové přírůstky okamžitě poznají,“ dodávají autoři.

Lepší Švýcarsko se do Euro Truck Simulatoru 2 dostane prostřednictvím bezplatné aktualizace. Datum jejího vydání v současné době neznáme. Současně se Švýcarskem připravují vývojáři ještě modernizaci německého Frankfurtu nad Mohanem. A také placené West Balkans DLC s rozšířením mapy o osm zemí: Albánie, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Kosovo, Černá Hora, Severní Makedonie, Srbsko a Slovinsko.