Originální Mafia z roku 2002 je odjakživa synonymem hry, kterou lze velmi snadno modovat. Během let tak vznikla celá řada modifikací, a pokud jste se jim v nějaké fázi alespoň trochu věnovali, pravděpodobně jste slyšeli o Titanicu. Modifikace jednoduše nazvaná Mafia Titanic Mod, kterou má na svědomí modder s přezdívkou MrRobville, si již dlouho klade za cíl nabídnout v enginu Mafie detailní a plně 3D předělávku slavné zaoceánské lodi s tragickým osudem. Projekt je tedy ideální pro ty, kterým parník v misi Všechno nejlepší nestačil nebo připadal příliš malý. A kteří hledají loď, na níž snad nalévají i posádce.

Ale teď vážně. Mafia Titanic Mod je obdivuhodně rozsáhlý projekt, který vzniká již 15 let, a nyní je možné konečně okusit jeho první ovoce. Na světě je totiž úvodní část modu, a tak může Titanic v LS3D Enginu navštívit každý, kdo má po ruce originální Mafii v krabicové verzi, na Steamu nebo GOG.com. Stačí navštívit web ModDB a stahovat.

Autor však zdůrazňuje, že se jedná o první část modu, na kterém bude dále pracovat. Z toho důvodu v aktuálně dostupné části chybí například plně rozvinutý příběh, v němž pošle Toma Angela na palubu Titanicu sám don Salieri. Příběh pro tuto chvíli zahrnuje pouze nástup na loď, přesto se po ní můžete volně procházet a navštívit také různé interiéry nebo doky na Central Islandu. Množství interiérů však ještě není hotové. Co je ale nejdůležitější, prozatím musíme zapomenout na možnost zažít ve hře okamžiky potopení Titanicu. I tak dokáže mod již nyní nabídnout unikátní, v mnoha směrech monstrózní sandboxový zážitek.

Na závěr ještě jedno upozornění pro ty, kteří by se snad chtěli projít po palubě Titanicu v Mafii s hardwarem, který pamatuje vydání původní hry. S ním si mod tak úplně nerozumí, a tak potřebujete alespoň grafickou kartu s 1GB pamětí, 4GB RAM, 3GHz procesor a hlavně 64bitový operační systém. Autor doporučuje také čistou instalaci Mafie bez jakýchkoliv dalších modifikací.