Společnost Microsoft se rozhodla změnit dobu zkušebního předplatného Xbox Game Pass Ultimate. Noví uživatelé si dříve mohli službu vyzkoušet na první měsíc za 25,90 Kč (1 euro). Nyní byla zkušební doba zkrácena na 14 dní.

Zajímavé je, že trial verze byla obnovena teprve před měsícem. Microsoft pravděpodobně reaguje na hráče, kteří si vytvářeli nové účty a využívali tohoto výhodného předplatného. Ve stejnou dobu dochází také ke zdražení. Xbox Game Pass Ultimate se na měsíc prodává za 389 Kč (14,99 €) místo 339 Kč (12,99 €). PC Game Pass pro PC zůstal na ceně 259 Kč za měsíc (9,99 €).

Xbox Game Pass Ultimate je pro konzole i PC jednotný a obsahuje navíc možnost hrát multiplayer a EA Play. Službu od Electronic Arts zahrnuje také PC Game Pass, součástí konzolového Game Pass ovšem není.

Připomeňme, že v září začne fungovat Xbox Game Pass Core, základní tarif nahradí Xbox Live Gold a nabídne katalog více než 25 titulů ze standardního Game Passu. Součástí předplatného nadále zůstává online multiplayer na konzolích Xbox a členské nabídky a slevy.