Od dnešního dne je dražší předplatné Xbox Game Pass a Xbox Game Pass Ultimate pro nové členy. Cena zůstává stejná u PC Game Passu. Od 1. 8. letošního roku dojde také ke zdražení ceny konzole Xbox Series X, zatímco u méně výkonné konzole Xbox Series S se cena hýbat nebude. Zdražení oznámil Microsoft minulý měsíc.

Xbox Game Pass pro konzole stojí na měsíc nyní 269 Kč (10,99 €) místo 259 Kč (9,99 €). Xbox Game Pass Ultimate se na měsíc prodává za 389 Kč (14,99 €) místo 339 Kč (12,99 €). PC Game Pass pro PC zůstal na ceně 259 Kč za měsíc (9,99 €).

Současní předplatitelé pocítí navýšení od 13. 8. 2023.

Xbox Game Pass Ultimate je pro konzole i PC jednotný a obsahuje navíc Gold a EA Play. Službu od Electronic Arts zahrnuje také PC Game Pass, součástí konzolového Game Pass ovšem není.

S předplatným Game Pass se vám otevírá knihovna s nepřeberným množstvím nových i starších her různých žánrů. Microsoft neustále přidává nové hry. Včera se například vrátila gangsterská akce Grand Theft Auto V od Rockstar Games (pro konzole a cloud) a dnes byla knihovna obohacena o komediální akci McPixel 3. V rámci EA Play jsou zase dostupné arkádové závody Need for Speed: Unbound a FIFA 23. Navíc své hry Microsoft do předplatného dává v den jejich vydání. To se týká i očekávaného Starfieldu, vesmírného RPG od Bethesdy.