Někdy během příštího týdne se uskuteční napjatě očekávaná aktualizace o budoucí vizi Xboxu. Dle spekulací by právě tam měl Microsoft potvrdit záměr začít vydávat své hry na konkurenční PlayStation 5, včetně nadcházejících novinek v čele s Indiana Jones and the Great Circle a Senua's Saga: Hellblade 2.

Jak se ukazuje, přípravy na velkou změnu už probíhají. Správci začali lehce měnit oficiální stránky her. Zmizela z nich zmínka o Xboxu. Konkrétně logo Xbox Game Passu bylo nahrazeno logem Game Pass a v informacích o platformách zmizelo logo Xboxu Series X/S. Místo něj se u platforem uvádí jen konzole, PC a cloud. Takto neurčeně byly platformy uvedeny i dříve.

To samozřejmě nemusí nic znamenat. Ale jak vysvětlil změnu textu lákajícího na předplatné. Původně bylo na stránkách her uváděno, že hra bude v den vydání dostupná v Game Passu. Teď tam zůstalo nej tlačítko Přidejte se do Game Passu. To je v souladu se spekulacemi, Microsoft má hry do předplatného přidávat později, podobně jako to dělá Sony u PlayStation Plus Extra/Premium.

Tyto změny jsou u připravovaných titulů Avowed, Fable, Senua's Saga: Hellblade 2 a Indiana Jones and the Great Circle (tam nejsou žádné platformy), stejně tak u již vydaných v čele se Starfield, Hi-Fi Rush a Sea of Thieves.

Konzole Xbox Series X/S je na stránkách her zmíněna až níže, kde jsou detaily o optimalizaci. Na konci stránky je potom lákadlo do Game Passu (s logem Xboxu).

Někteří se kvůli těmto změnám bojí, co bude s Xboxem dál. Před rokem měl Microsoft naplánovanou budoucnost s novou generací konzole. Je pravděpodobné, že by teď jen tak zahodil práci a přestal s konzolemi. Stále více věcí nasvědčuje strategii zahrnující hry pro PS5 (pravděpodobně ne ve stejný den jako na PC a Xboxu) a změnu ve fungování Game Passu, aby se hry opět prodávaly.