E3 2023 má datum konání a je jasné, že letos proběhne ve fyzické i digitální podobě. V současné době ale nevíme, zda se videoherní svátek po letech vrátí v plné síle. Vydavatelé o svých plánech mlčí. Alespoň Microsoft teď potvrdil, že se zapojí. I když ne úplně.

Xbox Games Showcase se bude streamovat 11. 6. v rámci E3 Digital, potvrdil Microsoft. Také prozradil, že nebude mít stánek na výstavní ploše E3. Akce se nezúčastní Nintendo a podle informací neplánuje účast ani Sony s PlayStationem. Více zde.

Pořadatelé E3 mezitím lákají na nespecifikované vystavovatelé od AAA společností po indie a technologické firmy. Seznam ale bude oznámen až později. Podle informací IGN v zákulisí panuje chaos a nikdo pořádně neví, jak bude letošní E3 probíhat. Například generální ředitel Ubisoftu se nedávno vyjádřil, že pokud E3 bude, tak tam budou. Jakoby sám nevěděl, zda se akce opravdu uskuteční.

E3 2023 Digital Week začíná v neděli 11. 6. a má přinést mnoho online přehlídek, včetně PC Gaming Show, Future Games Show, Guerilla Collective, speciální Starfield Direct, Black Voices in Gaming a Xbox Games Showcase.

Ve dnech 13. až 15. 6. proběhnou E3 Industry Days, které jsou vyhrazeny pro novináře, tvůrce obsahu a hosty. Veřejnost se na veletrhu dostane od 15. do 16. 6. v rámci E3 Gamer Days.