Microsoft s vydáváním her na PlayStation 5 nekončí. I když oznámení akce Indiana Jones and the Great Circle na konkurenční konzoli vyvolalo mezi hráči značný rozruch, tak v zákulisí se americká společnost drží svého plánu s multiplatformní strategií. V rámci té má přinést největší své hity na PS5, konzoli, která je úspěšnější než Xbox Series X/S.

Podle některých informací už mají studia Microsoftu vývojové sady PS5 Pro. Pracovat se má na PS5 verzích her Fable, Gears of War: E-Day, Perfect Dark, Avowed, Forza, Marvel's Blade a na dosud neoznámeném novém Halo. Může to být také dříve zmiňovaná kolekce pro PS5. Alespoň to tvrdí insider MAAG, jenž dříve správně předeslal příchod Xbox her na PS5. Dle něj mají dokonce být tituly vyvíjeny současně na PC, Xbox Series X/S a PS5 / PS5 Pro.

O tom ale teď Microsoft mluvit nebude. Do situace se vložil známý španělský insider eXtas1s. Kvůli negativnímu přijetí oznámení Indiana Jones pro PS5 (tato verze vyjde na jaře 2025, zatímco verze PC a Xbox Series X/S už 9. 12. 2024) má redmondský gigant přemýšlet, jak se k tomu postaví. Z toho důvodu měly být práce na portech PS5 pozastaveny nebo zpomaleny, ale rozhodně ne zrušeny. Jakmile se situace uklidní, očekává se pokračování ve vydávání některých her.

Konkrétní hry eXtas1s nezmiňuje. Nesouhlasí ale s tím, že se na PlayStation dostanou značky Halo a Gears. Ty může Microsoft považovat za příliš spojené s Xboxem. To samé bych osobně očekával u Forzy.