Návrat leteckého simulátoru od Microsoftu má proběhnout v plné parádě. Vývojáři slibují obrovský otevřený svět, který zahrne téměř celou naši planetu, a to díky využití satelitních snímků z Bing map a serverů Azure. Dnes se z deníčku dozvídáme, že se můžeme těšit i na všechna civilní letiště světa.

Tento ambiciózní plán se studiu Asobo, které loni vytvořilo povedenou příběhovou adventuru A Plague Tale: Innocence, daří splnit díky využití materiálů z Microsoft Flight Simulatoru X. K tomu ještě posloužily již zmíněné mapy Bingu. Podle dostupných informací bylo více než 37 tisíc civilních letišť manuálně upraveno. Plus se vývojáři detailně zaměřili na 80 nejvyužívanějších letišť a ty pečlivě vytvořili. Díky tomu slibují novou úroveň realistického zpracování.

Nejpropracovanější budou letiště v Paříži, Londýně, New Yorku, Washingtonu nebo Tokiu. Tato a další významná letiště mají detailní modely nejen ranvejí, ale i blízkého okolí, včetně různých budov.

Jak se zdá, fanoušci Microsoft Flight Simulátoru se mohou těšit na opravdu ambiciózní hru. Určitě se podívejte na nejnovější deníček, který ukazuje práci vývojářů věnovanou letištím a závěrem odhaluje, jak vypadá běžný den na jednom z letišť.

Titul by měl vyjít do konce letošního roku pro počítače s operačním systémem Windows 10. Později je v plánu i pro konzole Xbox One a Xbox Series X.