Nejnovější World Update pro Microsoft Flight Simulator se zaměřuje na vylepšení Oceánie a Antarktidy. Aktualizace přináší geografické vylepšení a ručně vytvořené orientační body do 13 zemí a 28 nesvrchovaných území těchto dvou oblastí.

Po nainstalování aktualizace si určitě zaleťte do těchto oblastí: Polynésie (Havaj a Velikonoční ostrov), Melanésie (Fidži, Nová Kaledonie, Nová Guinea, indonéská Západní Papua a Šalamounovy ostrovy), Galapážských ostrovů a klíčových oblastí Antarktidy včetně Antarktického poloostrova.

Součástí je 150 nových ručně vytvořených zajímavých míst rozesetých po Oceánii a Antarktidy. Tisková zpráva zmiňuje sérii monolitů Moai na Velikonočním ostrově, indonéskou věž Autograph Tower, maják Point Venus na Tahiti, havajské letovisko Outrigger Kona Resort, stadion Aloha na Oahu a řadu antarktických výzkumných základen včetně McMurdo Station, Scott Base a Davis Station.

Samozřejmě nemůžou chybět nová ručně vytvořená letiště. V aktualizaci jich je více než tucet. Zmínit se sluší letiště v Papui-Nové Guineji, mezinárodní letiště Mataveri na Velikonočním ostrově (SCIP), letiště Bora Bora (NTTB) a Moorea Airpot (NTTM) ve Francouzské Polynésii, mezinárodní letiště Kona na Havaji (PHKO) a letiště Nusatupe (AGGN) na Šalamounových ostrovech.

Část těchto zajímavostí uvidíte při pěti nových objevných letech. Ty zahrnují například Tahiti, Střední Jávu a pohoří Západní Maui. Jsou tady také tři nové výzvy pro přistání a tři nové výlety do buše v Nové Kaledonii, Nové Guineji a na Aloha Hawaii.

World Update XIII je dostupný pro PC, Xbox One a Xbox Series X/S verze hry Microsoft Flight Simulator. Titul je k dispozici samostatně, stejně tak v předplatném Game Pass.