Microsoft Flight Simulator je jednou z velmi očekávaných her tohoto roku. Svůj díl na tom nese především nádherné grafické zpracování a opravdu úžasná simulace. Nyní jsme se navíc dozvěděli, že právě simulace bude ještě lepší, než jsme původně očekávali a bude využívat skutečná data letového provozu.

Podle nového videa, hostovaného generálním ředitelem Asobo Sebastianem Wlochem, který poskytuje některé podrobnosti o tom, jak bude ve hře fungovat multiplayer, bude Microsoft Flight Simulator čerpat z dat letového provozu a simulovat nebe přesně tak, jak v daný čas vypadá ve skutečnosti. Na nebi tedy uvidíte většinu, ne-li všechna letadla, která se na něm opravdu pohybují, a pokud se náhodou rozhodnete hrát offline, simulace se ujme umělá inteligence.

Pokud vstoupíte do režimu „živých hráčů,“ začne hra využívat data letového provozu i pro simulaci počasí. Například pokud poletíte v bouři nad nějakým velkým městem, znamená to, že tam ta bouře je i ve skutečnosti. Poslední možností je potom režim „Všichni hráči“, který vám umožní řídit téměř celou simulaci, včetně již zmiňovaného počasí. Jedná se o mód určený především pro hráče, kteří se chtějí v Microsoft Flight Simulatoru soustředit spíše na prozkoumávání světa.

Microsoft Flight Simulator by měl vyjít koncem tohoto roku na PC s operačním systémem Windows 10 a později i na konzole Xbox One a Xbox Series X.