Microsoft se drží svého plánu vydávat čtyři vlastní hry ročně. Po skončení Xbox Games Showcase a Starfield Directu to novinářům potvrdil Matt Booty. Šéf Xbox Game Studios je přesvědčen, že společnost zvládla vybrat zatáčku a teď už bude vše jen a jen lepší.

Jeho slova potvrzuje prezentace. Viděli jsme spoustu zajímavých her. Letos chce Microsoft ještě na trh uvést Starfield (6. 9.) a Forzu Motorsport (10. 10.), zatímco na rok 2024 plánuje dle všeho Senua’s Saga: Hellblade 2, Avowed, Microsoft Flight Simulator 2024 a nejspíš jižanskou adventuru South of Midnight od autorů We Happy Few a Contrast.

Pak je tady ještě nové Fable, Clockwork Revolution v duchu BioShocku od tvůrců Wasteland, Contraband od vývojářů Just Cause (chyběl na prezentaci) a samozřejmě další first-party tituly, které nebyly ještě oznámeny. Nemluvě o hrách, jež vznikají za podpory Microsoftu v externích studiích, například Towerborne od firmy Stoic (The Banner Saga).

Jak bývá navíc u Microsoftu zvykem, tak všechny výše zmíněné tituly budou v den vydání dostupné nejen na Xboxu Series X/S, ale také na PC a v předplatném Game Pass. Phil Spencer je toho názoru, že hráči na počítačích si hry od Xboxu zaslouží v den vydání.

Když jsme u toho, tak Game Pass se brzy rozšíří do GeForce Now. Nebude ale kompatibilní se všemi hrami, nýbrž pouze s těmi vybranými. Vypadá to, že jde o další krok, jak uklidnit obavy regulátorů z možných problémů s konkurencí na trhu cloudových služeb.

Game Pass v GeForce Now má být spuštěn v letošním roce a umožní hrát podporované hry na počítačích, chytrých televizí a smartphonech. Zkrátka tam, kde je GeForce Now dostupné. Na podrobnosti, včetně podporovaných her a data spuštění, si musíme ještě počkat.

Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, je přesvědčen, že úspěšně dotáhnou do konce akvizici Activisionu Blizzard za téměř 69 miliard dolarů. Dle šéfa Xboxu se snaží s regulačními orgány nadále hledat řešení, aby mohlo spojení Xboxu s vydavatelem Call of Duty projít. Díky aktivnímu přístupu se podařilo dospět k řešení s Evropskou komisí. Teď je na řadě Velká Británie a Spojené státy americké.