Testování nového Counter-Striku se posouvá na další úroveň. Zatímco dříve se beta rozšiřovala ve vlnách mezi hráče, kteří byli „aktivní“, avšak nikdy nebyla specifikována konkrétní kritéria, nyní se titul dostává k opravdu podstatné části lidí. Testování se od dnešního rána může účastnit každý, kdo disponuje prime účtem a má na něm rank v kompetitivních zápasech.

Přestože jsem v poslední době nebyl na kompetech tak aktivní, rank stále mám, a tudíž si Counter-Strike 2 mohu vyzkoušet i já. Podobně na tom nejspíš bude i velká část z vás. Poté, co na vás při vstupu do CS:GO vyskočí pozvánka, stačí hru opustit a nainstalovat si 15GB aktualizaci. Jakmile bude hotovo, lze naskočit do CS2 a užít si všechny jeho nové vlastnosti naplno.

Další klíčovou změnou, kterou Valve dnes ráno učinilo, bylo představení nového rank systému. Takzvaný CS Rating, který už byl předmětem dřívějších nálezů dataminerů, bude fungovat pro určení vašich schopností v módu Premier. Váš rating se podobá elu na platformě FACEIT, jen tedy s tím rozdílem, že se nebavíme o číslu ve stovkách, nýbrž maximálně pár desítkách (pohybovat se může od 0,00 až do 35,00).

CS Rating vám umožní srovnávat se s hráči po celém světě, přáteli, ale také z regionu, kde žijete, a to prostřednictvím žebříčků. Na rozdíl od prakticky nicneříkajícího ranku typu Legendary Eagle Master by se tak konečně mohlo jednat o metriku, která dokáže přesněji určit, jak dobří ve hře doopravdy jste.

Podstatně se mění také klasický rank systém. Ve standardních kompetitivních zápasech budete zařazeni do dovednostní skupiny pro každou mapu zvlášť.