Sony pokračuje v remasterování svých her. Na zářijovém State of Play oznámila Horizon Zero Dawn Remastered. Původní hra vyšla před více než sedmi lety. Nová verze nabádá hráče, aby znovu prožili nebo objevili epickou výpravu Aloy za odhalením tajemství světa ovládaného stroji.

Podle vývojářů z Guerrilla Games je sedm let ve světě počítačové grafiky dlouhá doba; technologie se posunuly. A oni si postupem času přáli, aby se noví hráči mohli s Aloy na její cestě v původním příběhu seznámit ve verzi, jež je hodná jejich PS5 nebo kompatibilního PC.

Za remasterem stojí tým Nixxes. Společně přináší řadu technologických vylepšení, vizuálních vylepšení a modernizovaných funkcí. Těšit se máme na úžasnou novou grafiku v rozlišení 4K, detailnější modely postav, vylepšené animace, textury a další prvky. Samozřejmostí je podpora PS5 Tempest 3D Audio Tech a využití schopností ovladače DualSense s haptickou zpětnou vazbou a adaptivními spouštěmi.

Horizon Zero Dawn Remastered přichází také s nativní podporou PlayStation 5 Pro. To zahrnuje řadu grafických vylepšení při zachování vysoké snímkové frekvence. Verze pro PC bude podporovat trofeje, ultraširoké rozlišení a nejnovější technologie zvyšující výkon, například Nvidia DLSS 3 a AMD FSR 3.1 s generováním snímků. Zkrátka se PS5 i PC verze více přiblíží Horizon Forbidden West.

Pokud jste už Horizon Zero Dawn hráli, tak můžete pokračovat v dobrodružství díky kompatibilitě uložených pozic, případně se vrhnout do New Game+, když byste měli první příběh Aloy dohraný. Stávajícím majitelům Horizon Zero Dawn (PS4, PC) a/nebo Horizon Zero Dawn Complete Edition (PS4, PS5, PC) umožní Sony upgradovat na remasterovanou verzi za 10 dolarů prostřednictvím PlayStation Store na PS5 a Steamu a Epic Games Store na PC. Majitelé fyzické verze získají tuto nabídku vložení Blu-ray disku do konzole.

Jen pozor, pokud máte hru z nabídky PS Plus, tak na tuto verzi se upgrade nevztahuje. Cena pro Evropu nebyla oznámena. Jestliže to bude 10 eur, tak se bavíme o částce kolem 250 Kč. Předobjednávky odstartují 3. října/októbra na obou platformách a k vydání dojde 31. října/októbra za 50 dolarů. Remastered obsahuje také velké příběhové rozšíření The Frozen Wilds.

Co se českých titulků týče, tak ty bohužel nebudou. Sony je do starších her, které je neměly v době původního vydání, nepřidává.