O nerozbalené původní verze her je zájem nejen v zahraničí, ale také u nás. Na konci léta se originální nerozbalená hra Vietcong vydražila za 40 100 Kč. Mafia od Illusion Software je ovšem mnohem známější, není tak divu, že se vydražila za víc.

Na původní nerozbalenou PC verzi první Mafie, která vyšla v roce 2002, přihazovalo na Aukru deset lidí a prodala se za 60 900 Kč.

Mafia je akční adventura od Illusion Softworks, kde vývoj vedli Petr Vochozka a Dan Vávra. Ten byl zároveň scénáristou a vymyslel příběh taxikáře Tommyho Angela, jenž se zapletl s mafiánskou rodinou Salieriho ve fiktivním městě Lost Heaven zasazeného do roku 1930.

Mafie ve své době upoutala hratelností, detailně zpracovaným světem, skvělým soundtrackem a příběhem. Tuzemské hráče potěšila kompletní lokalizace, včetně českého dabingu. Při vývoji Mafie 2 firmu koupila 2K Games a změnila název na 2K Czech. Dnes jsou pražské a brněnské kanceláře součástí studia Hangar 13 a loni od něho dorazila definitivní edice Mafie, tedy plnohodnotný remake. Zda bude Mafie pokračovat, to je zatím ve hvězdách. O remake byl ale zájem, tak by na další díl mělo v budoucnu dojít.