Už jen hodina nás dělí od plnohodnotného představení Mafia Trilogy. V šest hodin odpoledne se dozvíme důležité podrobnosti a jak už z několika různých zdrojů víme, tak také vyjdou definitivní edice Mafie 2 a Mafie 3 pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na očekávaný remake slavné Mafie si počkáme do 28. srpna letošního roku – bude mít český dabing? I na tuhle otázku bychom dnes měli znát odpověď!

Od včerejšího pozdního večera se internet plní gameplay záběry z Mafia 2: Definitive Edition. A především různými videi srovnávajícími vylepšenou verzi od těch původních. Vše pochází z Austrálie, kde je definitivní edice dvojky i trojky již dostupná, každá za 49,95 australských dolarů (v přepočtu zhruba 825 korun, případně 30 euro), zatímco celá trilogie je za 99,95 australských dolarů (v přepočtu zhruba 1650 korun, případně 60 euro).

Pokud čekáte nějaké velké změny, tak budete zklamáni. Jde zkrátka o definitivní edice, které slouží především jako balíček původní hry se všemi dodatečnými balíčky. Zejména u Mafie 3 se nemůžeme bavit o velkých změnách, zatímco u Mafie 2 jsou změny patrné, zejména, když porovnáváme verze z minulé generace konzolí – ovšem v porovnání s PC těch změn tolik nebude. Na první pohled je vidět detailnější nasvícení či textury ve vyšším rozlišení.

Zajímavá je ještě jedna věc. Na definitivních edicích nedělalo studio Hangar 13, ale britská firma d3t Ltd, která pomáhá různým vývojářům a svůj podpis má například na Shenmue nebo Sega Mega Drive Classics. Vypadá to, že Hangar 13 se soustředí výhradně na remake Mafie 1. Tím pádem můžeme pravděpodobně zapomenout na vystřižený obsah z původních verzí.