Švédská společnost MachineGames bude v budoucnu vytvářet více her. Firma, která je podepsána za moderními díly střílečky Wolfenstein od The New Order, se rozroste o druhé studio. Nacházet se bude na severu Švédska ve městě Sundsvall, fungovat začne od příštího roku a plný počet zaměstnanců má mít od roku 2025.

V MachineGames nyní chystají dva projekty: akci Indiana Jones s originálním příběhem a druhou dosud nepotvrzenou hru. Tou je pravděpodobně Wolfenstein 3. Wolfenstein 2: The New Colossus vyšel už v roce 2017 a od té doby jsme se v roce 2019 dočkali pouze méně populárního spin-offu Wolfenstein: Youngblood a VR jednohubky Wolfenstein: Cyberpilot.

„Jako herní vývojáři neustále hledáme nové talenty. Otevření satelitní kanceláře v severní části Švédska nám dává možnost nabírat z velké skupiny zkušených vývojářů, kteří se nacházejí v tomto regionu a kteří nemají možnost se přestěhovat do naší centrály v Uppsale,“ sdělil Jerk Gustafsson, spoluzakladatel a generální ředitel MachineGames.

MachineGames patří pod vydavatelskou společnost Bethesda Softworks a její mateřskou firmu Zenimax Media, kterou od března 2021 vlastní Microsoft.