Bossa Games, autoři netradičních her I Am Bread, I Am Fish a Surgeon Simulator, se pochlubili novým projektem. Jmenuje se Lost Skies a půjde o kooperativní přežívání v otevřeném světě. V něm se může spojit až šest hráčů a společně prozkoumávat svět složený z plovoucích ostrovů, stavět létající lodě a bojovat s gigantickými monstry.

Lost Skies bude možné hrát jako singleplayerový titul, stejně tak v kooperaci. Boj bude dle všeho rychlý a promluví do něj háky ve stylu Just Cause. Souboje budou probíhat také na lodích. Ty bude možné různě upravovat a vylepšovat.

Zajímavé je, že se Lost Skies odehrává ve stejném universu jako dříve ukončené MMO Worlds Adrift. To vstoupilo v roce 2017 do předběžného přístupu a o dva roky později bylo vypnuto, protože nebylo komerčně životaschopné. Vývojáři se poučili, uvědomili si, co fungovalo a co ne, a chtějí to zužitkovat tady.

Lost Skies je ve vývoji pro PC a v plné verzi vyjde někdy v roce 2024. V Bossa Games mají velké plány, chtějí hru postupně obohacovat a dlouhé roky udržovat. Letos titul vstoupí do takzvaného otevřeného vývoje, který umožní komunitě přístup k vertikálním dílkům, jejich testování a nabídnutí zpětné vazby. Zvažováno je vydání na konzole.