Hráči i novináři se obávají, aby Sony letos neuvedla na trh pouze jednu velkou exkluzivitu, kterou by bylo nové dobrodružství pavoučího muže; Marvel's Spider-Man 2 od Insomniac Games. To by bylo pro fanoušky nemilé. Naštěstí to vypadá, že Sony má v rukávu schované minimálně jedno eso.

Tím je dosud neoznámený titul na letošní rok, který na LinkedIn profilu zmiňuje Dylan S. Senior VFX umělec v Sony pracuje na tvorbě fotorealistických a stylizovaných efektů pro film, televizi a hry. U her uvádí God of War Ragnarök a neoznámený projekt 2023.

Zatím můžeme pouze domýšlet, co by to mohlo být. Sázkou na jistotu by mohla být samostatná multiplayerová hra ve světě The Last of Us. Ta se má odehrávat úplně jinde a klást důraz na příběh a nové postavy.

Pravdu se dozvíme na očekávané PlayStation Showcase. Prezentace se má dle spekulací uskutečnit koncem května, případně začátkem června. Tvrdí to různí insideři s tím, že mnoho studií Sony je připraveno ukázat své projekty. Doplnit je mohou third-party exkluzivity jako Final Fantasy XVI a Silent Hill 2 Remake. Včera se spekulovalo o exkluzivitě pro dosud nepotvrzený remake Metal Gear Solid 3. Tak uvidíme.