Brněnské studio Ashborne Games přináší nový příběhový trailer ze své historické rea-time strategie Last Train Home. Video přibližuje drsný svět inspirovaný osudy československých legionářů po první světové válce. Ve videu si můžete zapnout české titulky.

„Naplněni neústupnou touhou po domově, českoslovenští legionáři toužili po jediném – vrátit se do své vlasti, do místa, pro které za Velké války obětovali krev, pot a slzy. Bolí je srdce, když vzpomínají na své rodiny a přátele. Sní o tom, že za sebou zanechají nelítostnou sibiřskou divočinu a neúprosné hrůzy ruské občanské války,“ popisují situaci lidé z Ashborne Games.

V traileru byly použity artworky, které uvidíme také v samotné hře. Artworky mají vizuálně podpořit vyprávěný příběh a navázat na atmosféru zápisků a ilustrací z cesty československých legionářů na jejich cestě přes Sibiř.

„Mnoho legionářů si tenkrát vedlo deníky, psali dopisy rodinám, nebo ručně vyráběli a ilustrovali pohledy, které posílali do vlasti. V některých případech jsou to jedinečná svědectví, která nejsou nikde jinde zaznamenaná a dozvídáme se z nich příběhy a mnohokrát i pohnuté osudy obyčejných lidí. Ne všichni legionáři byli totiž povoláním vojáci. Byli mezi nimi dělníci z továren, obuvníci, hodináři, ale i umělecky založení lidé, kteří svůj talent objevili až ve frontových zákopech. Po návratu domů se ale zpravidla vrátili ke svým původním profesím,” říká Kamil Prihoda, 2D Art vedoucí

Více informací se o Last Train Home dozvíme na THQ Nordic Showcase, která se uskuteční již příští pátek 11. 8. v 21:00.

Last Train Home vyjde koncem letošního roku na PC. Ve hře bude i český dabing.