Pomocí zvuků dokážou vývojáři her skvěle budovat atmosféru a ponořit nás do napínavého děje. Autoři nadcházející akční hororové adventury A Quiet Place: The Road Ahead hodlají zážitek ještě posunout a přimět hráče, aby při hraní byli potichu stejně jako hlavní hrdinka.

Hlavní hrdinka Alex se v dramatickém hororu ocitne ve světě napadnutým mimozemskými příšerami s vynikajícím sluchem. Slyší téměř vše, proto je nutné zůstat potichu. Alex ale trpí astmatem. Kýchání ji může stát život.

Když si zapnete mikrofon, tak příšery ve hře budou reagovat i na zvuky od vás, včetně kašlání nebo štěkotu psa. Tím se studio Stormind Games snaží přenést hrůzu přímo do vašeho pokoje. „Jdou si pro vás. Nevydávej ️ ani hlásku.... doslova,“ dočteme se v popisku.

Tahle novinka je volitelná a na PS5 bude využívat zabudovaný mikrofon v ovladači DualSense. U PC budete muset připojit mikrofon nebo sluchátka s mikrofonem. To samé na Xboxu Series X/S.

A Quiet Place: The Road Ahead je singleplayerová hororová hra z pohledu první osoby inspirovaná filmem Tiché místo. Hrát budete za Alex, která řeší mezilidské rodinné konflikty i strach z toho, co ji v nebezpečném apokalyptickém světě čeká. Navíc je těhotná. Vyjde 17. října/októbra.