Hideo Kojima má zajímavý začátek čtvrtého měsíce letošního roku. V Tokiu ho navštívili dva velice známí tvůrci her: Neil Druckmann a Sam Lake. Spekuluje se, zda se kreativní šéfové The Last of Us a Alana Wakea neobjeví v připravovaném Death Stranding 2: On the Beach.

Vypadá to, že oba byli z návštěvy Kojima Productions nadšeni. Tvůrce The Last of Us se podepsal na zeď, namaloval obličej Ellie, přidal poselství vydržet a přežít a poděkoval za inspiraci. To Sam Lake z Remedy si s Kojimou dopřál ještě kávičku a nechal se při pití kávy profesionálně nasnímat, což dle fotky udělal také Druckmann, který se má v Naughty Dog soustředit na vývoj nové značky.

Fanoušky může zajímat, že se Druckmann a Lake v Tokiu potkali a také si vychutnali kávu (tweety dole).

Osobně bych z těchto návštěv nic extra nedělal. Mohlo jít o přátelskou návštěvu, i když fanoušci Druckmanna i Lakea volají po spojení s autorem Metal Gear Solid.

Kojima ve svém studiu v posledních letech přivítal řadu osobností, včetně těch filmových. Naposledy to byli Timothée Chalamet a Nicolas Cage. S oběma oficiálně japonský tvůrce nespolupracuje, ale možná o tom jen nevíme.

Kromě Death Stranding 2 připravuje Kojima horor OD za podpory Microsoftu, zatímco díky Sony se Kojima vrací do svého žánru; chystá špionážní akci.

Death Stranding 2: On the Beach vyjde někdy během roku 2025 na PlayStation 5.