CD Projekt RED s trilogií Zaklínač podle stejnojmenné knižní série polského spisovatele Andrzeje Sapkowského světu ukázal, jak se lze inspirovat u populárních děl. Po stejné cestě se vydává společnost Krafton, která se po celém světě proslavila hitem PUBG Battlegrounds.

Projekt Kraftonu se pod označením Windless neinspiroval u západního Zaklínače a příběhu Geralta z Rivie, nýbrž u domácího fantasy románu The Bird That Drinks Tears (do češtiny lze přeložit jako Pták, který pije slzy). Teď společnost ukazuje, jak si ambiciózní vysokorozpočtový titul představuje.

Filmový vizuální koncepční trailer má jméno The Nhaga Eater a odkazuje na ústředního antagonistu knih Kagana Draka (známého jako Nhaga Slayer.). Ten je současně hlavní postavou, takže bychom za něj měli hrát.

Draka loví (někteří tvrdí, že i konzumuje) plazí bytosti známé jako nhagy. Ve videu jim usekává hlavy a nám je pomalu jasné, že korejský Zaklínač bude temnější a brutálnější. Viz plno krve, vnitřností a brutality. V traileru je toho ale mnohem víc a k tomu jeden nhag později Draka varuje: „Stejně jako roční období, i smrt se vrátí“.

Nhagové jsou hadovitou rasou inspirovanou východoasijským folklórem. Mohou se stát nesmrtelnými díky rituálnímu vyjmutí srdce, což je pravděpodobně demonstrováno ve videu, když nhag zůstává naživu i po ztrátě hlavy.

V knihách se také objevují ptačí lidé zvaní rekkon a bytosti zvané jako tokebi, inspirované korejskými mýty. Bohužel stále nevíme, jak se projekt postavený na Unreal Enginu 5 bude hrát. Jisté je, že půjde o singleplayerovou hru zasazenou do otevřeného světa. Krafton si dal za cíl oživit fantasy svět The Bird That Drinks Tears a přenést hráče do prostředí s jedinečnými fantasy rasami a krásnými, leč strašidelnými místy. To vše má obklopovat strhující, pohlcující a dojemný příběh.

Dle Kraftonu nelze nový projekt s ničím srovnávat. Nicméně, Zaklínač od CD Projektu RED je „vzorem“. I proto byl k projektu přizván Ian McCaig, výtvarník, který se podílel na známých značkách jako Avengers, Harry Potter, Star Wars a Terminátor. Práce McCaigeho můžeme obdivovat v dnešním koncepčním traileru.