Vývojářské studio Tango Gameworks je zachráněno. V květnu Microsoft oznámil jeho zavření. Nyní ho koupila jihokorejská společnost Krafton. Majitel PUBG od Microsoftu získal také práva na úspěšnou rytmickou akci Hi-Fi Rush.

„Znamená to důležitý moment v globální expanzi společnosti a její první významnou investici na japonském trhu s videohrami,“ uvedl vydavatel PUBG a The Callisto Protocol.

„V rámci této strategické dohody hodlá Krafton spolupracovat s Xboxem a ZeniMaxem na zajištění hladkého přechodu a zachování kontinuity v Tango Gameworks, aby tým mohl pokračovat ve vývoji značky Hi-Fi Rush a zvažovat budoucí projekty,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Krafton chce podpořit svůj první japonský tým, aby mohl přinášet inovativní a vzrušující zážitky pro hráče. Společnost Microsoft, která vlastní ZeniMax Media s Bethesdou, si ponechala práva na The Evil Within a Ghostwire: Tokyo. Tato změna nebude mít na již vydané hry vliv, včetně Hi-Fi Rush.

Kraftonu se mělo podařit znovu najmout přibližně 50 vývojářů Hi-Fi Rush, kteří budou pracovat na nových projektech, včetně Hi-Fi Rush 2.

Studio Tango Gameworks založil v roce 2010 Shinji Mikami, otec série Resident Evil. O dva roky později ho koupila ZeniMax Media, mateřská společnost Bethesdy. Poté se vše dostalo pod Microsoft. V květnu/máji tohoto roku Microsoft překvapil. Navzdory úspěchu Hi-Fi Rush bylo Tango Gameworks zavřeno společně s Arkane Austin (Redfall) a Alpha Dog Games (Mighty Doom).

Potom se proslýchalo, že Microsoft zavřel Tango Gameworks z důvodu velkého rozdílu v časovém pásmu. Xbox má většinu svých studií ve Spojených státech amerických a Evropě. Tyto rozdíly měly vliv na spolupráci jednotlivých týmů. Také se hodně mluvilo o odchodu Mikamiho, který má stále chuť vyvíjet hry: založil nové studio nazvané Kamuy.