Konečně zajímavá hra s King Kongem? Akční 2,5D adventura Kong: Survivor Instinct při oznámení mile překvapila. Kombinuje plošinovku, náročné souboje a průzkum ve stylu metroidvanie během napínavého boje o přežití. Trošku připomíná The Last of Us.

„Nečekaný útok Titánů vyvolá masivní evakuaci – ale ne všichni se dostanou do bezpečí dříve, než dojde ke zkáze. Mnoho obyvatel, kteří se ocitnou v křížové palbě mezi bojujícími monstry, uvízne v hroutícím se městě – mezi nimi i vaše jediná dcera,“ uvádějí vývojáři.

My se ujmeme role Davida, pracovníka ropné plošiny, který se prodírá jednotlivými čtvrtěmi za účelem najít svou dceru. Při cestě potkává další přeživší, kteří hledají úkryt v troskách, truchlí nad svými blízkými nebo jsou na pokraji ztráty naděje. Zároveň zažívají děsivý teror, který Titáni do města přinášejí. Ať už prohledávají polorozbořené budovy nebo bojují se žoldáky, tato obří monstra jsou vždy nablízku a přímo či nepřímo ovlivňují hratelnost. Přestože Titáni představují smrtelnou hrozbu, jejich chování lze ovlivnit pomocí ORCA Σ, nového prototypu inspirovaného technologií Monarch.

Příběh se odehrává krátce po událostech filmu Godzilla vs. Kong. Postavíme se proti Hyenám, žoldácké skupině vedené Alanem Jonahem. Tento bývalý vůdce ekoteroristů, který se znovu objevil po událostech filmu Godzilla II Král monster, se vrací v této hře s novým zlotřilým plánem.

Kong: Survivor Instinct má vyjít v letošním roce pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.