Nový prezident Square Enix zavelel ke změnám. Na začátku tohoto měsíce oznámil změnu spočívající v zaměření na vyšší kvalitu her. Teď přichází druhá část jeho strategie. Ta se odklání od exkluzivit a razí agresivní cestu v AAA hrách pro více platforem.

V posledních letech se Square Enix spojila se Sony a přinášela tituly s exkluzivitou (případně časovou exkluzivitou) pro PlayStation. To by se mělo v krátkodobém až střednědobém horizontu změnit. Více her by mělo být multiplatformních. Zmíněny jsou platformy Nintendo, PlayStation, Xbox a PC. Plán naznačuje také možnost zpřístupnit starší tituly na nových platformách, takže by klidně na Xbox mohly vyjít starší tituly. Ostatně, před pár měsíci na „zelené“ konzole dorazilo MMORPG Final Fantasy XIV.

Pro Square Enix bude v nadcházejících letech také důležité vyvíjet a vydávat zábavné hry. Ty mají oslovit hráče na co nejvíce platformách. Japonská společnost tímto způsobem reaguje na pokles prodejů, které zaznamenala také u Final Fantasy VII Rebirth. Pokračování úspěšného remaku vyšlo 29. února tohoto roku na PlayStation 5 a chystá se verze pro PC.

Připomeňme, že Square Enix v posledních letech vydala Forspoken, Valkyrie Elysium a Final Fantasy XVI pro PlayStation a PC, Triangle Strategy, Harvestella, Paranormasight a Dragon Quest Treasures pro Nintendo Switch a PC a Dragon Quest Monsters: The Dark Prince pro Switch.