Metal Gear, Silent Hill, Castlevania... Co by hráči dali za nové díly těchto známých značek. Je více než pravděpodobné, že by se skvěle prodávaly. Japonská společnost Konami je ale nepotřebuje, i bez nich vydělává spoustu peněz.

Konami má za sebou nejziskovější rok v historii. Firma v uplynulém fiskálním roce dosáhla rekordních tržeb ve výši 299,5 miliardy jenů, což je o téměř deset procent více než o rok dříve. Provozní zisk činil rekordních 74,4 miliardy jenů.

O to zarážející je, že drtivá většina těchto příjmů pocházela z digitální zábavy, konkrétně 215 miliard jenů. Nepostaraly se o to výše zmíněné hry, Konami zaznamenala obrovský úspěch s celosvětovým vydáním hry Yu-Gi-Oh! Master Duel, která má přes 30 milionů stažení. Úspěšný je i čistě japonský titul eBaseball Pawafuru Puroyakyu 2022. V domovině Konami se daří také Tokimeki Memorial Girl's Side 4th Heart a Power Pro Kun Pocket R. Zdá se, že hráči nakupují i v kritizovaném eFootballu 2022.

Co bude Konami dělat s penězi? Investovat je chce do NFT. Doufejme, že spekulace o návratu Silent Hill a Metal Gear jsou pravdivé, údajně je Konami měla licencovat jiným společnostem.