Známý insider Dusk Golem zveřejnil obrázky z nového dílu série Silent Hill. Jak přiznal, jsou dva roky staré. A pokud by někdo pochyboval o jejich pravosti, tak nemusí, společnost Konami je totiž odstranila z Twitteru skrz porušení autorských práv. Tím zvýšila jejich důvěryhodnost.

Podle Dusk Golema nejde o jediný Silent Hill ve vývoji. To ostatně tvrdily už dřívější spekulace, že Konami licencovalo značku jiným studiím (prý měla zájem i Sony). Mezi nimi je polské studio Bloober Team, které se specializuje na vývoj hororových her, jde o autory titulů The Medium, Blair Witch a série Layers of Fear.

V případě těchto starších obrázků Dusk Golem zmínil jména Anita a Maya a SMS zprávy. Dle japonštiny bude za tímto projektem stát pravděpodobně nějaké japonské studio. To jde ruku v ruce s konceptem, který měl vytvořit Masahiro Ito, jenž je výrazně podepsán za původními díly Silent Hill.

Silent Hill je hororová série, která vznikla v roce 1999 v Konami. Poslední díl vyšel v roce 2012 s podtitulem Downpour pro PlayStation 3 a Xbox 360 a pracovalo na něm české studio Vatra Games.

V srpnu na Gamescomu 2014 překvapila Konami návratem značky, Silent Hill měl být v rukou Hidea Kojimy restartován, vytvořen na Fox Enginu, spolupracoval na něm režisér Guillermo del Toro a zahrát si v něm měl herec Norman Reedus. Kojima se ale pohádal s Konami a celý projekt byl zrušen. Nakonec jsme si z něho mohli zahrát pouze jakýsi herní teaser nazvaný P.T., který byl dostupný pro PS4.