Od letošního dílu Pro Evolution Soccer se toho hodně očekává s ohledem na přechod fotbalové série od Konami na Unreal Engine. O to překvapivější je dnešní tah japonské společnosti. Hráči na PS5, PS4, Xboxu Series X/S a Xboxu One si mohou stáhnout veřejnou betu a PES 2022 si vyzkoušet.

Konami se rozhodlo pro test struktury online serverů. Veřejná beta bude dostupná do 8. 7. letošního roku a registrace není nutná. V PlayStation Store a Xbox Store si stačí stáhnout New Football Game Online Performance Test - PS Plus ani Xbox Live Gold není nutné.

Vývojáři upozorňují, že kvalita otevřené bety se nedá srovnávat s finální verzí hry. Herní mechanismy, animace, vyvážení a grafika se před vydáním PES 2022 stále zlepšují. Přesto hráči poukazují na nedostatky, které jsou v testu patrné.

Fanoušci se vysmívají grafickému zpracování. Podle názoru fanoušků vypadá PES 2022 hůře než PES 2021, které je pouhou aktualizací PES 2020. Sice má PES 2022 nové animace, ale tváře fotbalistů nevypadají nejlépe, stejně tak samotná grafika.

Mezi komunitou PES se objevila teorie, že se jedná o nedokončenou verzi PES 2022, jež kombinuje PES 2021 a PES Mobile. Za měsíc bychom měli být svědky představení mnohem lepší hry. K odhalení PES 2022 dojde 21. 7., jak hlásají reklamní poutače v betě.