V posledních měsících se čile spekuluje o situaci v Konami. Některé zprávy poukazovaly na konec vývoj velkých her u této japonské společnosti a prodej licence jiným vydavatelským společnostem. Jak to ale vypadá, tak Konami není tak nečinné, jak se může na první pohled zdát.

Japonská společnost učinila prohlášení. V něm potvrzuje vývoj několika klíčových projektů. Mezi nimi by měly být dvě hry Edens Zero odhaleny na Tokyo Games Show 2020 (jedna pro konzole a druhá pro mobilní zařízení). Jsou inspirovány stejnojmenným manga/animace seriálem.

Přečtěte si také: Silent Hill, Metal Gear, Castlevania a další značky Konami mohou využít externí studia

Počítat také můžeme s novým Pro Evolution Soccer vytvořeným na Unreal Enginu 4. Vše ostatní je zatím zahaleno tajemstvím a v dohledné době se podrobnosti nejspíš nedozvíme. Konami se nebude účastnit nadcházející digitální E3 2021.

Netřeba dodávat, že mnoho fanoušků očekává návrat slavných značek Konami v čele s Metal Gear, Castlevania a Silent Hill, ale kromě spekulací vám nic jiného nabídnout nedokážeme, bohužel. Ty naznačují nový díl Castlevanie, remake Metal Gear Solid a znovuzrození Silent Hillu.