Komunita Helldivers 2 se znovu spojila. Nejprve negativními recenzemi ukázala Sony, že se jí nelíbí kontroverzní požadavek na propojení Steamu s PlayStation Network účtem. Teď naopak hráči bombardují Steam pozitivními recenzemi, aby napravili pošramocené hodnocení svého oblíbeného kooperativního titulu.

Od pátku přes celý víkend jsme mohli pozorovat snahu komunity Helldivers 2 upozornit na špatný krok Sony. Do nedělního odpoledne bylo napsáno neuvěřitelných 218 tisíc negativních recenzí. Hráčům vadilo zejména to, že k Helldivers 2 ztratí přístup ti, co bydlí v regionech, kde není PSN oficiálně podporováno. To je 177 zemí.

V pondělí však Sony ustoupila a rozhodla se nezavést povinné propojení s PSN účtem v Helldivers 2. Hráči tuto změnu kvitují a pozitivními recenzemi ukazují japonské společnosti, že se rozhodla správně. I když zatím byl změněn jen zlomek z negativního review bombingu.

  • 3. května: 36 989 záporných a 1875 kladných recenzí
  • 4. května: 71 252 záporných a 2770 kladných recenzí
  • 5. května: 94 592 záporných a 2217 kladných recenzí
  • 6. května: 15 452 záporných a 61 940 kladných recenzí
  • 7. května: 10 310 kladných recenzí

Hráči se teď snaží přesvědčit ostatní, aby se přidali do Operace Cleanup a pomohli vylepšit uživatelské hodnocení Helldivers 2 na Steamu. Zejména chtějí ukázat vývojářů ze studia Arrowhead, že za nimi stojí a podporují je. Přidáte se?

Fanoušci navrhují, aby se tato událost stala součástí Helldivers 2. Rádi by ve hře viděli plášť symbolizující negativní a pozitivní uživatelské hodnocení na Steamu. Šéf týmu Arrowhead se této myšlence nebrání.

Připomínáme, že PlayStation Network účet bude vyžadovat multiplayerová část PC verze Ghost of Tsushima: Director's Cut, stejně tak nové PlayStation rozhraní. Pro hraní singleplayeru ale nebude PSN nutné.