Japonský videoherní designér, scénárista, režisér a producent Hideo Kojima se v průběhu posledních letech pochlubil, že kromě velkých her by chtěl pracovat také na těch menších, které nevyžadují tolik času. V jeho snech figurovaly videoherní horory, ale i filmové projekty. Ostatně, v Death Stranding je kladen velký důraz na propracované filmečky.

Dnes přichází další fáze společnosti Kojima Poductions. V Los Angeles byla založena nová divize. Jejím cílem je přenést hry do dalších oblastí popkultury jako jsou filmy, televize a hudba.

Nový tým povede Riley Russell, jenž do Kojima Productions nastoupil po dlouhém působení v PlayStationu, kde zastával různé funkce, včetně právního ředitele a viceprezidenta pro obchodní záležitosti. Jde tedy o osobu, která má zkušenosti spíše s technickými aspekty řízení než s uměleckou a tvůrčí stránkou.

„Nová divize bude spolupracovat s kreativními a talentovanými profesionály v oblasti televize, hudby a filmu,“ řekl Russell pro GamesIndustry.

Kojima Productions založil Hideo Kojima v roce 2015 po svém rozchodu s Konami. Ano, Kojima Productions existovalo i předtím, ovšem to bylo právě od společností Konami, s níž se Kojima nerozešel v dobrém. Od té doby studio vytvořilo pouze Death Stranding pro PlayStation 4 a PC. Nedávno pro PS5 vyšla Director's Cut edice. Mezitím se spekuluje o pokračování Death Stranding, stejně tak ale může Kojima pracovat na něčem jiném. Domněnky ho spojují s Xboxem.