Už dlouhou dobu se internetem nesou zvěsti o návratu nejslavnějších herních značek Konami. Japonská společnost má zájem pokračovat ve svých zavedených sérií, ovšem ne na vlastní pěst. Konami má usilovat o spolupráci s jinými vydavateli, kteří zaplatí vývoj. S tím měla souhlasit Sony a financovat vývoj nového Silent Hill v Kojima Productions.

Tvrdí to server Gematsu přes svůj zdroj, jenž si přál zůstat v anonymitě. Redaktor Sal Romano obvykle neinformuje o spekulacích.

Silent Hill od Kojima Productions by byl pro mnohé splněným snem. Kojima a Konami se rozešli ve chvíli, kdy japonský designér a scénárista připravoval Silent Hills. Z restartu hororové série vzešlo demo P. T.

Pokud jsou zprávy správné, tak to znamená, že Silent Hill od Kojima Productions bude exkluzivitou pro PlayStation, s největší pravděpodobností pro PS5. Možná by se titul mohl podívat i na PC.

K tomuto opětovnému spojení nahrává Andy Robinson z VGC. Podle něj se Kojima a Konami usmířili, což ale automaticky neznamená spolupráci. Přes Sony by to ale takový problém zase být nemusel.

Co byste řekli na to, že by Kojima pokračoval ve vývoji Silent Hills? Dříve se tvůrce Metal Gear Solid a Death Stranding nechal slyšet, že by rád vytvořil hororovou hru. Možná se mu to konečně splní.

KONAMI HODLÁ OŽIVIT DALŠÍ SVÉ FRANŠÍZY

Podle zprávy VGC, která se odvolává na nejmenované vydavatelské zdroje, oživuje Konami série Castlevania, Metal Gear Solid a Silent Hill. Prvním projektem má být nová Castlevania, kterou zdroje popisují jako re-imaginaci série, na níž se podílí interní tým Konami v Japonsku s podporou externích japonských studií.

V singapurském studiu Virtuos je prý ve vývoji také remake Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Tuto informaci potvrzuje britský Eurogamer s tím, že jedním z dřívějších nápadů byl remake ve Fox Enginu. K oznámení remaku má dojít v příštím roce.

Virtuos Studio dříve pracovalo na portech her XCOM 2 a BioShock pro Nintendo Switch a podílelo se na vývoji titulů jako Star Wars Jedi: Fallen Order a Shadow of the Tomb Raider.

Nejvýraznější má být Silent Hill. Ve vývoji má být hned několik her v různých externích studiích. Jedna licence měla být na začátku tohoto roku svěřena vyznávanému japonskému vývojáři. Že by opravdu Kojima?

Už dříve s Konami navázalo spolupráci polské studio Bloober Team, které stojí za horory The Medium, Blair Witch, Layers of Fear a Observer. Oficiálně jde o strategické partnerství, které umožní vývoj nespecifikovaného obsahu a výměnu know-how.

HIDEO KOJIMA SPOLUPRACUJE S MICROSOFTEM?

Kojima má s Microsoftem údajně chystat jiný projekt, který nebude novou značkou, ale stávající franšízou. Tady není jasné, zda je to značka patřící Xboxu, nebo něco jiného.

Na druhou stranu, Nick Baker z podcastu Xbox Era neslyšel nic o tom, že by Kojima pracoval na Silent Hill pro Sony. Místo toho potvrdil remake Metal Gear Solid 3: Snake Eater ve studiu Virtuos.