Na oslavu sedmých narozenin studia Kojima Productions si Hideo Kojima pro fanoušky připravil video, ve kterém hráčům poděkoval za podporu. Také prozradil, že kromě Death Stranding 2 pracuje na druhé, dosud neoznámené hře, a na několika dalších vizuálních projektech. O všem tomhle bychom se měli dozvědět více informací během příštího roku.

Druhou hrou je podle dřívějších spekulací a úniků horor Overdose, jenž vzniká za použití cloudové technologie ve spolupráci s Microsoftem. Otázkou je, co Kojima myslí vizuálními projekty. To nejspíš nebudou hry, ale možná další filmy/seriály, když nedávno byla odhalena celovečerní filmová adaptace Death Stranding.

Death Stranding 2 (pracovní název) byl odhalen na The Game Awards 2022 zajímavým trailerem. Dnes se můžeme podívat na plakát. Na něm vidíme jakousi chobotnici zavřenou ve speciální nádobě pro novorozence. Ve stejné měl hlavní hrdina prvního dílu dítě, které pojmenoval Lou. Obecně se tyto děti ve světě Death Stranding označují pojmem BB (Bridge Baby).

Jako poslední tady máme prohlídku nového sídla Kojima Productions. Nachází se v mrakodrapu v centru Tokia a jde o elegantní a poněkud futuristické prostory, které odrážejí styl japonského tvůrce.

Studio je rozděleno na tři části: kancelář, kavárnu a vývoj. V první části najdeme různé typy místností, od jakési posluchárny pro prezentace přes zasedací místnosti s rohožemi tatami a nízkými stolky až po pulty, kde si mohou zaměstnanci povídat. Kavárna představuje různé prostory s kontrastem stylů mezi útulnějšími a teplejšími místnostmi, kde převládá dřevo a látky, a futurističtějšími, kde dominuje kov, světlo a bílá.

V prostoru věnovaném vývoji her jsou místnosti pro programování s nejmodernějším vybavením, ale samozřejmě je zde také dostatek prostoru pro nahrávání filmového obsahu s nejmodernějším vybavením pro motion capture a různými technologiemi používanými při nahrávání se skutečnými herci.