Máme tady první gameplay záběry z vývoje hororu s kódovým Overdose, dosud oficiálně nepředstaveného projektu od Hidea Kojimy a jeho studia Kojima Productions.

Na videu ve špatné kvalitě můžeme vidět, že se Overdose hraje z pohledu třetí osoby za hrdinku, která je zřejmě vymodelovaná podle podoby herečky Margaret Qualley, jež byla obsazena už v Death Stranding jako Mama. Postava se v modrých šatech pohybuje v temném a zničeném prostředí.

Zdá se, že hlavní hrdinku pronásleduje jakási neidentifikovaná entita. Dotyčná se ke konci videa skrývá, dokud ji tato záhadná bytost nenajde, což způsobí výkřik hrdinky a konec hry s nápisy „GAMEOVER“, „A Hideo Kojima Game“ a „OVERDOSE“. A bohužel také pohled na muže bez trička, který vše natáčí z YouTube.

Tom Henderson z Insider Gaming potvrdil, že uniklé záběry jsou stejné jako ty, o nichž informoval v červnu tohoto roku. Henderson v té době psal, že viděl nový horor Hidea Kojimy. Zdá se, že včera uniklé obrázky pocházejí právě z této nahrávky. Zveřejnil je server ppe.pl.

Sám Kojima nedávno prohlásil několik zajímavostí. Jeho nová hra má hráčům přinést něco nového.

„Je to skoro jako nové médium. Pokud se to podaří, změní to vše – nejen v herním, ale i ve filmovém průmyslu,“ nechal se slyšet autor série Metal Gear Solid.

Jak víme, v Kojima Productions pracují minimálně na dvou projektech. Overdose dle všeho vzniká ve spolupráci s Microsoftem, využívá cloud a jde o projekt, který chtěl japonský tvůrce už dlouho vytvořit, ale technologie dosud neexistovaly. Druhým titulem je pokračování Death Stranding.