Po měsících spekulací a úniků je vše konečně oficiální. Během nejnovějšího Nintendo Directu bylo oznámeno, že si předplatitelé služby Nintendo Switch Online + Expansion Pack budou moci brzy zahrát GoldenEye 007, tedy klasiku, která vyšla v roce 1997 ve verzi pro konzoli Nintendo 64 a která dodnes patří mezi nejklasičtější střílečky. To ale není všechno. Herní adaptace bondovky Zlaté oko s Piercem Brosnanem v hlavní roli totiž čeká i na předplatitele Xbox Game Passu.

S ohledem na relativně nedávný únik achievementů se GoldenEye 007 ve verzi pro konzole Xboxu dalo očekávat, nyní ale s jistotou víme, že studio Rare, jež má na svědomí původní hru z roku 1997, připravuje vylepšenou verzi střílečky z pohledu agenta 007. Ta nabídne kompletní obsah originálu, tedy kampaň, cheaty i oblíbený lokální multiplayer ve split-screenu až pro čtyři hráče. Pochlubí se ale také vylepšeným ovládáním, nativní podporou 16:9 a 4K Ultra HD rozlišení, stabilní frekvencí snímků za vteřinu a samozřejmě podporou achievementů.

GoldenEye 007 si budou moci zahrát předplatitelé Game Passu na konzolích Xbox Series X|S a Xbox One. A pokud vlastníte digitální kopii kompilace Rare Replay, dostanete přístup k vylepšenému hernímu Zlatému oku zcela zdarma. Sice nevíme, kdy přesně bude hra k dostání, více informací se ale máme dozvědět brzy. Zatím tu máme alespoň hrstku screenshotů.

Připomínáme, že začátkem minulého roku začala internetem kolovat téměř hotová verze remasteru GoldenEye 007, která byla ve studiu Rare ve vývoji pro Xbox 360. Nakonec si jej mohl každý, kdo dokázal data uniklého buildu najít, zahrát na PC s využitím emulátoru Xenia. Soudě dle screenshotů se ale zdá, že chystané vydání je skutečně vylepšeným originálem, ne využitím prací na zrušeném remasteru.