Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani nebo cestě do školy/práce naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Epic Games Store rozdává Kingdom Come: Deliverance. Středověké příběhové open-world RPG od pražského studia Warhorse si můžete do knihovny napořád přidat do 20. 2. 2020. Současně je zdarma i hra Aztez.

- Square Enix nedávno odhalil kooperační hru Outriders, na které pracuje studio People Can Fly. Kreativní ředitel The Astronauts, Adrian Chmielarz, který v minulosti v People Can Fly pracoval, přišel s informací, že ve studiu už nepracují žádní lidé, co dělali na titulech Bulletstorm a Painkiller.

- Red Dead Redemption 2 jako SimCity. Podívejte se na jednu z největší map z netradičního pohledu, který zachycuje městský život westernové akce od Rockstar Games.

- Pokud vás zaujala hra Godfall, jistě vás potěší nové oficiální 4K tapety, na kterých můžete vidět jednotlivé hrdiny hry. Tapety jsou zdarma ke stažení na oficiálních stránkách hry.

- Mobilní RPG hra Tom Clancy’s Elite Squad brzy vyjde na Google Play. Prozradil to Ubisoft na svém Twitteru. Zároveň také řekl, že hra bude vydána „letos nejprve v některých zemích.“

- Bohemia Interactive zpřístupnilo DayZ na pár dnů zdarma. Bezplatný víkend bude probíhat do 17. 2. Zároveň bude základní verze hry zlevněná o 40 % a rozšiřující obsah Livonia DLC o 10 %. Hru najdete na Steamu.

- V GRID odstartovala druhá sezóna. Vlastníci GRID Ultimate Edition nebo základní hry s Ultimate Edition Upgrade si mohou užít nová auta, skladby, eventy a mnoho dalšího. Sezóna se zaměřuje především na akce Track Day Supercars.

- Ředitel série Tekken, Katsuhiro Harada, na svém Twitteru oznámil, že celkové prodeje u Tekkena 7 překonaly ke konci roku 2019 pět milionů kusů.

- Na App Store se za 14,99 euro začala prodávat real-time strategie z druhé světové války jménem Company of Heroes. Je určena pro iPad.

- Konzolová verze World of Tanks slaví své šesté výročí a 20 milionů hráčů, kteří si tento akční free-to-play titul zaměřený na tankové bitvy vyzkoušeli. Za odměnu je čeká velké množství aktualizací, slev, a dokonce i exkluzivní dárkový tank.

-Francouzské studio Quantic Dream v letošním roce oslaví 23. narozeniny. Současně se dostalo do fáze, kdy je schopno si samo vydat své hry. I přes transformaci zůstanou tvůrci Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human věrni svým kořenům.

- Nový 64jádrový procesor od AMD, Threadripper 3990X, zvládl bez grafické karty rozjet hru Crysis, což je velmi působivé. Tento „experiment“ provedl kanál Linus Tech Tips a můžete se na něj podívat níže. Pokud byste o tenhle hardcore procesor měli zájem, jeho cena je přes 4000 dolarů (92 tisíc korun).

- Majitelé virtuální reality mohou využít výhodného balíčku na Humble Bundle a koupit si celou řadu her. V nabídce je Cosmic Trip, Gorn, Space Pirate Trainer, Superhot VR nebo Moss.

- Lechtivé hack and slash RPG z dálného východu, Dead or School vyjde i u nás v Evropě a Severní Americe. Do 2,5D anime světa napadeného zombie se budeme na Nintendu Switch a PS4 moct vydat již 13. 3. tohoto roku.