Žádná nová hra nevyšla, přesto české studio Warhorse má po zdanění 210,2 milionu korun. Stačily k tomu prodeje Kingdom Come: Deliverance, respektive kompletní Royal edice a DLC.

Do pokladny českého studia Warhorse v minulém účetním období přiteklo po zdanění 210,2 milionu korun. Firma, kterou v létě 2011 založili Dan Vávra a Martin Klíma, díky středověkému RPG titulu Kingdom Come: Deliverance vygenerovala 463 milionů korun v období od 1. 1. 2019 do 31. 3. 2020.

Kingdom Come: Deliverance vyšlo v únoru 2018. V tomto období mělo Warhorse Studios tržby 1,076 miliardy korun a zisk 521,85 milionu. Roční propad není u herních studií ničím výjimečným. V posledním účetním roce společnost nevydala žádnou novou hru - pouze kompletní Royal edici (loni v létě) a poslední příběhové rozšíření A Woman's Lot (česky Úděl ženy).

Hry Kingdom Come: Deliverance se dohromady prodalo tři miliony kusů. Nejdůležitější pro úspěch středověkého RPG byl první měsíc po vydání. V něm se prodal milion kusů. O další 1,5 milionu se postaraly čtyři dodatečné balíčky.

Společnost Warhorse Studios v současné době pracuje na svém druhém velkém projektu. Studio zaměstnává kolem 140 lidí a dle všeho se soustředí na vývoj pokračování Kingdom Come. Na začátku minulého roku bylo studio Warhorse koupeno vydavatelstvím THQ Nordic, respektive divizí Depp Silver za 42,8 milionu eur (1,1 miliardy korun).