Pokračování úspěšného středověkého akčního RPG titulu Kingdom Come: Deliverance, které prodalo více než 6 milionů kopií, je nám poodhaleno v deníčku ze zákulisí. V záběrech ukazující přípravy na oznámení zazní od Petra Pekaře několik zajímavostí.

Pražské studio Warhorse nic nepodcenilo. Na oznamovacím traileru si dalo dost záležet. Ještě větší péči dostává hra samotná, která bude větší a lepší než jednička. Cinematic director Petr Pekař nás ve videu bere pod pokličku natáčení cutscén pro Kingdom Come: Deliverance 2.

„Příběh Kingdom Come: Deliverance 2 je velkolepý a vrstevnatý, ale zároveň také realistický a držící se při zemi. Naším hlavním cílem tak bylo natočit cutscény, které budou tento příběh vyprávět stejným způsobem,“ říká ve videu Pekař.

„Akční scény byly natočeny a navrženy s kaskadéry, kteří mají skvělé znalosti o středověkém boji. Nejde jen o šerm a střílení z palných zbraní, ale také o organizaci středověkých bojišť. Každý kousek bitevního pole byl natáčen a režírován zvlášť, ale tak, abychom udrželi jednotnou náladu, tempo a timing celé bitevní scény a vytvořili tak dokonalou iluzi davového útoku. Opravdu jsme se snažili, aby scény působily autenticky, realisticky a chaoticky, nicméně stále vojensky organizovaně, a vy tak mohli být svědky co nejvěrnějšího zpracování středověkého bojiště, jak jsme jen dokázali,“ pokračuje Pekař.

Změnou oproti prvnímu středověkému dobrodružství od Warhorse Studios je atmosféra filmečků. Ta bude temnější a vyspělejší. Kvůli tomu si dali záležet na nasvícení, efektech počasí, kompozici, zvukových efektech a ambientech. Chceme, aby se hráči cítili tak, jako by opravdu byli ve skutečném středověku,“ přidal Pekař.

S tímto vším jde ruku v ruce performance capture. Vlastní kamerové klece, které měli herci na hlavě, umožnily přesněji zachytit emoce a herecké výkony borců, jako jsou Tom McKay nebo Luke Dale, a spousta dalších talentovaných herců. „Usilovně jsme se snažili zachytit esenci jejich talentu a přetavit ji do hry v co největší možné míře,“ dodal Pekař s tím, že na cutscénách v současné době pracuje 12 profesionálních filmařů a zvukařů.

„Věřím, že vám společně přineseme ten nejfilmovější zážitek, který jste kdy ve hrách s otevřeným světem zažili. Doufám, že si naše cutscény užijete,“ rozloučil se Pekař s příslibem dalších podobných videí.

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde v letošním roce na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra bude mít český dabing na všech platformách.