Vývojáři z CD Projektu RED nemile překvapili fanoušky, kteří si užívají jejich karetní hru Gwent na konzolích. Polské studio se rozhodlo ukončit podporu hry ve verzích pro PlayStation 4 a Xbox One. V létě nadcházejícího roku budou dokonce vypnuty servery.

CD Projekt RED se u Gwentu bude věnovat čistě verzím pro počítače a mobilní zařízení. Aby mohli vývojáři pečovat o PC, iOS a stále připravovanou Android verzi, museli obětovat platformy, na kterých se Gwentu tolik nedaří, což bohužel pro konzolové hráče jsou PS4 a Xbox One.

„Vzhledem k tomu, že je Gwent nejoblíbenější mezi hráči na počítačích a mobilech, učinili jsme těžké rozhodnutí s ukončením podpory pro konzolové verze,“ dočteme se v oficiálním prohlášení na stránkách hry.

Poslední aktualizace vyjde 9. prosince/decembra. Tento patch vypne podporu mezi konzolemi a jinými platformami a připraví hru na postupné uspání. Současně bude dostupná stránka, na které bude možné zkopírovat svůj pokrok do GOG.com, ale bohužel propojení účtu možné nebude. Úplný konec PS4 a Xbox One verzích Gwentu nastane 9. června/júna 2020, to dojde k vypnutí serverů. Navíc již dnes byl uzavřen in-game obchod.