Letošní únor rozhodně nebude suchý! Připravte se na nabušený měsíc. Vyjde totiž řada opravdu zajímavých her. Tedy pokud nebudou některé na poslední chvíli odloženy. To občas mají vydavatelé ve zvyku. Dost ale zdržování a pojďme na to!

PERSONA 3 RELOAD

2. 2. na PC, PlayStation a Xbox

Rozehřejeme se u remaku třetí Persony. V akčním RPG se vžijeme do role studenta na výměnném pobytu, kterého čeká nečekaný osud. Musí v sobě probudit neuvěřitelnou sílu, odhalit tajemství Dark Hour, bojovat se svými přáteli a navždy se jim vrýt do paměti. Persona 3 Reload je věrnou předělávkou tohoto podmanivého příběhu, který prožijete v moderním grafickém kabátku.

SUICIDE SQUAD: KILL THE JUSTICE LEAGUE

2. 2. na PC, PS5 a Xbox Series

Proti japonském stylu jde Sebevražedný oddíl. Tvůrci série Batman: Arkham nás zvou, abychom se zúčastnili zběsilé akce a prožili příběh partičky, kterou tvoří Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang a King Shark. V otevřeném světě Metropolis budeme čelit mimozemšťanům i superhrdinům DC, kteří chtějí zničit město, které kdysi přísahali chránit. Jsme jediní, kdo může Legii zastavit.

Každý člen Sebevražedného oddílu má k dispozici unikátní sadu pohybů, jedinečný styl boje a širokou škálu zbraní. Vše lze upravovat a přizpůsobovat, abychom si originální příběh užili se vším všudy, a to buď sami na vlastní pěst, nebo se spojili s přáteli v kooperativním multiplayeru.

Vývojáři, kteří jsou podepsáni za sérií Batman: Arkham, hodlají hru dlouhodobě podporovat bezplatným obsahem. V první sezóně dorazí například Joker jako hratelná postava, stejně tak nové prostředí, variace nepřátel nebo další zbraně.

HELLDIVERS 2

8. 2. na PC a PS5

Další touhu po zběsilé akci může ukojit pokračování top-down střílečky Helldivers. Dvojka se mění v akci z pohledu třetí osoby a soustředí se na kooperativní zážitek pro čtyři hráče. Družstvo mocných Helldiverů je poslední ochrannou linií galaxie a motorem v boji za svobodu. Musíme se vrhnout do boje, plížit se nepřátelským územím nebo zatnou zuby a pokusit se přežít v epicentru bojů. Má být pouze na nás, jak svobodu nastolíme. Přitom k dispozici máme široký arzenál zbraní a zbroje.

BANISHERS: GHOSTS OF NEW EDEN

13. 2. na PC, PS5 a Xbox Series

Je čas na lov duchů! Tvůrci Life is Strange a Vampyr přicházejí s akčním RPG Banishers: Ghosts of New Eden. V roce 1695 máme prožít dojemný a intimní příběh očima dvou zkušených lovců a partnerů, kteří čelí náročným rozhodnutím s nedozírnými následky pro živé i mrtvé.

Seznamte se. Antea Duarte a Red mac Raith jsou milenci a Banisheři, kteří se zavázali chránit živé před hrozbou duchů a přízraků. Poslední mise jim však nevyšla, Antea je smrtelně zraněná a stává se jedním z duchů, které nenávidí. Na nás je, abychom ve strašidelné divočině Severní Ameriky našli způsob, jak Anteu z jejího prokletí vysvobodit. Jak můžete vidět, boj připomíná poslední dva díly God of War, hrdinové se střídají a řetězí své rozličné útoky. Redův meč, střelné zbraně a pochodeň doplňují Anteiny duchovní síly.

TOMB RAIDER I-III REMASTERED

14. 2. na PC, PlayStation, Xbox a Switch s českými titulky

Na příchod úplně nového dobrodružství Lary Croft si musíme ještě počkat. Čas si můžeme zkrátit při nostalgickém návratu k prvním třem dílům. Odhodlaná archeoložka se vypravuje na cestu v definitivní edici, kde v lepším kabátku vyřešíme starověké záhady, odhalíme poklady starověkého světa, přijdeme na kloub logickým hádankám a užijeme si akční pasáže. Součástí je i důležité rozšíření pro každý díl a možnost kdykoliv přepnout na původní polygonový vzhled, který je tak dobře vryt do pamětí hráčů.

SKULL AND BONES

16. 2. na PC, PS5 a Xbox Series

Nemožné se stává možným. V polovině měsíce má vyjít mnohokrát odložené pirátské dobrodružství Skull and Bones. Tenhle problematický projekt byl nejprve zamýšlel jako rozšíření pro Assassin's Creed: Black Flag. Postupně se ale z něj vyklubala plnohodnotná hra. Ta se točí kolem pirátství a námořních bitev zasazených do 17. století, kdy vrcholí zlatý věk pirátství ve vodách Indického oceánu. Tady se ujmeme trosečníka, jenž se hodlá stát obávaným korzárem. Na začátku ale máme jen skromnou loď a je na nás, jaký odkaz ve světě zanecháme.

MARIO VS. DONKEY KONG

16. 2. na Nintendo Switch

Už v dobách konzole Game Boy Advance zažehnula rivalita mezi slavným instalatérem v modrých montérkách a velkou hnědou gorilou. Mario vs. Donkey Kong se teď objevuje na Nintendu Switch ve vylepšené grafice a s výzvou v podobě řešení hádanek všeho druhu a testu vašich plošinovkových schopností. Cíl je jediný – zachránit všechny Mini-Maria. Tyhle hračky Donkey Kong ukradl z továrny. Hra by měla být ideální pro velké i menší hráče, protože podporuje lokální kooperaci.

LAST EPOCH

21. 2. na PC

Diablo 4 má své klady i zápory. Hráči mu často vyčítají nudný end-game. Pokud hledáte něco nového a zajímavého, tak tenhle měsíc vychází plná verze Last Epoch. Tohle hack-and-slash akční RPG vývojáři rozšiřovali a pilovali s komunitou dlouhých pět let. Výsledkem je velmi kladně hodnocená hra, která láká na odhalení minulosti a přetvoření budoucnosti. Vedle prozkoumávání nebezpečných dungeonů, lovu epické kořisti a vyrábění legendárních zbraní totiž nabízí cestování do různých časových okamžiků světa Eterra. Tady začnete své dobrodružství jako jedna z pěti mocných tříd a během své cesty se stanete jednou z 15 mastery tříd. Například jako Rogue si můžete vybrat, že se stanete tanečníkem s čepelí, neomylným střelcem, nebo budete používat záludné pasti a obávaného dravého ptáka.

PACIFIC DRIVE

22. 2. na PC a PS5

Pokud vám v žilách koluje krev survival žánru a do toho nemáte problém s řízením vozu, tak byste se měli připravit na cestu surrealistickým a anomáliemi naplněným pacifickým severozápadem. Při průzkumu nebezpečných oblastí a hledání potřebných věcí je vaším parťákem pouze automobil, s kterým si vytvoříte jedinečné pouto. Nezapomeňte tak o něj pečovat, vylepšovat ho a upravovat, protože bez něj vás pohltí to, co venku číhá.

SONS OF THE FOREST

22. 2. na PC s českými titulky

U survivalu ještě zůstaneme, ale lehce se stočíme k hororové atmosféře. Po roce totiž z předběžného přístupu vychází velmi kladně hodnocené Sons of the Forest. V pokračování oblíbeného The Forest hrajeme za trosečníka. V jeho kůži musíme přežít a rozluštit tajemství ostrova. Aby se nám to podařilo, je nutné získat jídlo, sbírat dřevo, stavět přístřeší a vyrábět zbraně. Nejprve provizorní, později se dostaneme k brokovnicím a dalším střelným zbraním. Ty se budou hodit, poněvadž les a další oblasti obývají zmutovaní tvorové a kanibalové.

NIGHTINGALE

22. 2. pro PC (early access)

O přežívání je ještě Nightingale od Aaryna Flynna, který byl dříve generálním manažerem BioWare a pracoval na sériích Mass Effect a Dragon Age. Z potemnělého lesa se přesouváme do světů vyznačující se pohádkovými reáliemi a viktoriánskou érou. Do těchto říší budeme cestovat mystickými portály, hledat v nich vzácné suroviny a schémata k výrobě nového vybavení a zbraní, abychom lépe bojovali proti jiným hráčům a hrůzostrašným tvorům. Když se vám bude dařit, můžete si postavit sídlo, vybudovat bezpečné místo pro svou komunitu, najmout NPC pracovníky, kteří vám se vším pomohou, a zaměřit se na automatizovanou výrobu, abyste měli čas na průzkum dalších světů.

BROTHERS: A TALE OF TWO SONS REMAKE

28. 2. na PC, PS5 a Xbox Series

Dojemný příběh o dvou bratrech, kteří musejí spolupracovat, aby zachránili svého nemocného otce, je dodnes považován za jednu z nejlepších kooperativních her. Překonat ji dokázaly pouze další tituly Josefa Farese: A Way Out a It Takes Two. Je ale otázkou, zda Brothers: A Tale of Two Sons z roku 2013 remake potřebuje. Společnost 505 Games si myslí, že ano, a tak nám ho přinese. Vývojáři bez dohledu Farese slibují věrný příběh i původní hratelnost. Naopak do grafiky nové generace převedli postavy a lokace. Singleplayer doplní lokální kooperace.

STAR WARS: DARK FORCES REMASTER

28. 2. na PC, PlayStation, Xbox a Switch

Nightdive Studios po Turoku, Shadow Manovi a System Shocku přicházejí s další nostalgickou bombou. Na počítačích a konzolích si v remasterované podobě můžeme vychutnat první first-person akci Star Wars a ujmout se role Kylea Katarna, přeběhlíka Galaktického impéria, který se stal žoldákem.

Katarn se připojí k divizi tajných operací Povstalecké aliance, která má za úkol infiltrovat Galaktické impérium, kde objeví tajný projekt Dark Trooper. Vývoj této nové mocné série imperiálních bitevních droidů a obrněných stormtrooperů posílí nadvládu Impéria nad galaxií, pokud nezasáhne Katarn a Povstalecká aliance. Vývojáři přepracovali všech čtrnáct původních úrovní, jako je planeta Coruscant, kde plníme úkoly a likvidujeme hordy nepřátel pomocí široké škály zbraní.

FINAL FANTASY VII REBIRTH

29. 2. na PlayStation 5

Poslední únorovou zastávkou je druhá část remaku Final Fantasy 7. Cloud a jeho přátele uprchli z dystopického města Midgar a nyní pronásledují Sephirotha, pomstychtivého šermíře z Cloudovy minulosti, který byl považován za mrtvého. Při této misi prozkoumáme rozsáhlý svět, staneme se svědky osobní cesty každého člena party a posílíme jejich pouta, abychom byli schopni čelit mocným nepřátelům. Bitvy jsou taktické, akční a můžeme v nich libovolně přepínat mezi členy týmu.

Tak to byl únor 2024. Napište nám do komentářů, na jakou hru se těšíte a proč. My se na vás budeme těšit 1. 3. u dalšího Kalendáře hráče.